Reseptit

Broileria provencelaisten perunoiden kera

Sitruunan, valkosipulin ja rosmariinin klassinen liitto on huumaava. Se maustaa välimerellisen uuniperunapaistoksen. Samassa uunissa kypsyvät myös mehukkaat broilerileikkeet.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broileria provencelaisten perunoiden kera:

  • 600 g broilerin paistileikkeitä
  • 800 g perunoita
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruuna
  • 2 rosmariininoksaa

Lisäksi:

  • öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

1. Puolita broilerileikkeet. Sipaise leikkeet öljyllä ja mausta suolalla sekä mustapippurilla.

2. Laita uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Kuori ja viipaloi perunat.

3. Hienonna valkosipulinkynnet. Raasta sitruunasta kuori ja puserra mehu talteen. Silppua rosmariinin neulaset.

4. Lado perunat kerroksittain valkosipulin, sitruunankuoriraasteen ja rosmariinin kanssa. Ripottele perunakerrosten väliin suolaa ja mustapippuria. Sekoita sitruunamehuun 1 rkl öljyä. Kaada seos perunoiden päälle. Kypsennä perunoita 30 minuuttia.

5. Ruskista broileripalat kuumalla pannulla. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää broileripalat perunapaistoksen päälle ja jatka kypsennystä noin 20–30 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.

X