Reseptit

Broileria sitruuna-kurkumakastikkeessa

Kaksi isoa luomubroilerin rintafileetä riittää hyvin neljän hengen aterialle. Kaikkia ohjeen ruoka-aineita on saatavana myös luomuna.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 luomubroilerin rintafileetä
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 1-1 1/2 luomusitruunaa
  • 1/2-1 tl kurkumaa
  • 1-2 dl ruokakermaa
  • 2 tl kanafondia

Paistamiseen

  • voi-öljyseosta

Valmistusohje

1. Leikkaa rintafileet neljään osaan. Pane palat kulhoon, mausta kauttaaltaan suolalla, sitruunapippurilla, raastetulla sitruunankuorella ja kurkumalla. Purista päälle puolen sitruunan mehu. Anna maustua jonkin aikaa.

2. Kuumenna pari lusikallista voi-öljyseosta paistinpannulla. Paista broileripalat maltillisella lämmöllä kypsiksi ja kauniin ruskeiksi. Puserra päälle reilusti sitruunamehua, lisää pannulle kerma ja fondi. Anna ruoan kiehua hiljalleen jonkin aikaa.

3. Tarjoa broilerikastikkeen lisukkeena keitettyjä ohra- tai spelttiryynejä, rakuunaporkkanoita ja itusalaattia.

Lisää makua broileriin:

Chimichurri broileria lautasella

Chimichurri-broileri

Zaatar-broileria

Zaatar-broileri

Dukkapaneroitu_broileri
© Kristiina Kurronen

Dukkapaneroitu broileri ja mausteinen porkkanasalaatti

Kotiliesi.fi: Appelsiinikana

X