Reseptit

Broileria vietnamilaiseen tapaan

2.5.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

5 broilerin rintafileetä

marinadi ja kastikepohja:

1 ison appelsiiniin mehu + kuorisuikaleita
30 g tuoretta inkivääriä
3 valkosipulinkynttä
1 rkl hunajaa
1 dl japanilaista soijaa
1 dl sherryä
1 dl vettä
1 kanelitanko
2-3 tähtianista

maustesiirappi:

1 dl marinadia
3 rkl sokeria
pippuria

tarjoiluun:

salaatinlehtiä
tuoretta minttua

Valmistusohje

Broileri vietnamilaiseen tapaan on mainio buffet-pöydän herkku vaikkapa brunsseilla tai miksei lakkiaispöydässä. Marinadin tuore inkivääri ja appelsiini tuo broileriin sopivaa potkua. Tarjoa broileria vietnamilaiseen tapaan kylmänä salaatinlehtien päältä. Voi valmistaa sen jo tarjoilua edeltävänä päivänä.

Leikkaa appelsiininkuoresta kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Puserra appelsiinista mehu. Viipaloi kuorittu inkivääri ja hienonna valkosipulinkynnet. Pane kaikki kastikeainekset kattilaan ja keitä parikymmentä minuuttia. Siivilöi ja jäähdytä liemi.

Pane broilerinfileet muovipussiin ja kaada päälle marinadi. Säästä 1 dl marinadia maustesiirappia varten. Anna broilerin maustua jääkaapissa vähintään 6 tuntia, mielellään yön yli. 

Valuta fileet liemestä. Kuumenna öljyä pannulla ja ruskista palat kohtalaisella lämmöllä molemmin puolin. Pane fileet uunivuokaan, peitä foliolla. Jälkikypsennä 175-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarkista kypsyys fileen paksuimmasta kohdasta. Anna jäähtyä ja leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi.

Keitä marinadista ja sokerista siirappimainen liemi. Mausta pippurilla ja anna jäähtyä. Pane lihaviipaleet salaatinlehtien päälle,valuta päälle vähän siirappia. Koristele vati mintunlehdillä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *