Reseptit

Broilerihyytelö

Broilerihyytelön kepeys toivoo vierelleen punasipulihilloketta. Itse hyytelön voit valmistaa niin tuoreesta kuin pakastetusta broileristakin.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 tuore tai pakastettu broileri

keitinliemi:

  • noin 2 l vettä
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa
  • 2 rkl mineraalisuolaa
  • 1 sipuli
  • 3 porkkanaa
  • muutama persiljanoksa
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 maustepippuria
  • 10 valkopippuria

hyytelöön:

  • 8 liivatelehteä
  • kylmää vettä,
  • 5 dl keitinlientä

Valmistusohje

Jos käytät pakastebroileria,anna sen sulaa. Huuhdo broileri huolellisesti. Pane broileri kattilaan ja kaada sen verran vettä päälle, että lintu peittyy. Lisää etikka ja mineraalisuola. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle kertyvä vaahto pois.

Kuori ja lohko sipuli. Kuori porkkanat. Lisää sipulilohkot, porkkanat, persiljanoksat, laakerinlehdet  ja pippurit kattilaan. Keitä broileria miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä liemessään.

Ota broileri kattilasta pois. Siivilöi keitinliemi ja kuori pinnalle kertynyt rasva pois.

Poista broilerista nahka ja luut. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Viipaloi porkkanat. Pane broilerinpalat ja porkkanaviipaleet kerroksittain pieneen hyytelö- tai kakkuvuokaan.

Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi turpoamaan. Purista liivatelehdistä vesi pois. Kuumenna desilitra broilerin keitinlientä ja liuota liivatelehdet kuumaan liemeen. Mittaa neljä desilitraa keitinlientä ja sekoita se liivateliuoksen joukkoon. Kaada liemi broilerinpalojen päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka ulkopuolelta hetkeksi kuumaan veteen. Kumoa hyytelö tarjolle.

Broilerihyytelö on kevyt ruoka, jonka seuraksi sopii maukas punasipulihilloke.

X