6.6.2012

Broilerin maksapatee

Teksti: Katri Schröder

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

300 g pakastettua broilerinmaksaa
4 pekoniviipaletta
200 g porsaan jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
25 g voita
1 rkl tuoretta timjamia
0.5 tl suolaa
1 tl rouhittuja viherpippureita
2 munaa
2 dl kermaa
2 rkl mustaherukkahyytelöä

Pinnalle

laakerinlehtiä
pippureita
1 dl lihalientä
1 liivatelehti

Valmistusohje

1. Sulata maksa. Valuta ja poista tarvittaessa ylimääräiset kalvot.

2. Kuullota hienonnetut sipulit voissa pannulla ja mausta. Anna jäähtyä.

3. Hienonna tehosekoittimessa maksa, pekoni ja maustettu sipuliseos. Lisää koneen käydessä munat, kerma ja mustaherukkahyytelö. Kaada massa kahteen voideltuun puolen litran vuokaan ja peitä ne foliolla.

4. Kypsennä vesihauteessa 175 asteessa noin tunnin ajan. Anna pateiden jäähtyä seuraavaan päivään.

5. Liuota liivate kuumaan lihaliemeen. Lusikoi hieman jäähtynyttä seosta pateiden päälle ja koristele laakerinlehdillä ja pippureilla.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi