
Ainekset
- 300 g pakastettua broilerinmaksaa
- 4 pekoniviipaletta
- 200 g porsaan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 25 g voita
- 1 rkl tuoretta timjamia
- 0.5 tl suolaa
- 1 tl rouhittuja viherpippureita
- 2 munaa
- 2 dl kermaa
- 2 rkl mustaherukkahyytelöä
Pinnalle
- laakerinlehtiä
- pippureita
- 1 dl lihalientä
- 1 liivatelehti
Valmistusohje
1. Sulata maksa. Valuta ja poista tarvittaessa ylimääräiset kalvot.
2. Kuullota hienonnetut sipulit voissa pannulla ja mausta. Anna jäähtyä.
3. Hienonna tehosekoittimessa maksa, pekoni ja maustettu sipuliseos. Lisää koneen käydessä munat, kerma ja mustaherukkahyytelö. Kaada massa kahteen voideltuun puolen litran vuokaan ja peitä ne foliolla.
4. Kypsennä vesihauteessa 175 asteessa noin tunnin ajan. Anna pateiden jäähtyä seuraavaan päivään.
5. Liuota liivate kuumaan lihaliemeen. Lusikoi hieman jäähtynyttä seosta pateiden päälle ja koristele laakerinlehdillä ja pippureilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous