Reseptit

Broilerinfileet uunissa

Broilerinfileet uunissa on helppoa arkiruokaa. Broilerinfileet kypsyvät uunissa meheviksi ja maukkaiksi. Hyödynnä tähteet salaattiin tai risottoon.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broilerinfileet uunissa:

  • n. 700 g broilerin rintafileetä
  • 2 rkl voisulaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 1/2 tl sormisuolaa
  • 2 tl fariinisokeria
  • 1 tl paprikaa rai currya
  • 1/2 tl chilirouhetta
  • 1/2 tl valkosipulijauhetta
  • 1/2 tl mustapippurirouhetta

Valmistusohje

Broilerinfileet uunissa tehdään helposti näin:

1. Ohenna broilerinfileiden paksumpi pää noin 2 cm:n paksuiseksi kaulimella tai lihanuijan sileällä päällä hakkaamalla.

2. Laita kanafileet uunivuokaan tai -pellille leivinpaperin päälle. Sivele broilerinfileet rasvalla. Sekoita mausteet keskenään ja ripottele fileiden pinnalle. Anna broilerinfileiden maustua huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.

3. Kypsennä broilerinfileet uunissa 225-asteessa. Kanafileet kypsyvät noin 15–20 minuutissa. Voit kokeilla broilerin fileiden kypsyyttä haarukalla. Jos lihastatuleva neste on kirkasta, broileri on kypsää. Peitä broilerin rintafileet löyhästi foliolla tai leivinpaperilla ja anna vetäytyä vielä 10–15 minuuttia ennen viipalointia.

Vinkki: keventäjä voi jättää kokonaan voin pois. Tarjoa broilerinfileet raikkaan ja rapean salaatin kanssa.

Katso myös: Chimichurri-broileri

Katso myös Kotiliesi.fi: Broilerin fileesuikale, koipireisi vai paistileike? – Katso, mikä sopii mihinkin ruokaan

X