Reseptit

Broilerinkoivet uunissa sitrusten ja oliivien kera

Broilerinkoivet saavat makua sitruunasta ja appelsiinista. Sitrushedelmät ovat nyt parhaimmillaan. Ne antavat lämpimiin ruokiin makua, väriä ja raikkautta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Broilerinkoivet saavat makua sitruunasta ja appelsiinista.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 broilerin koipireittä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl voita
  • 2 sitruunaa
  • 1 appelsiini
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 4 oksaa rosmariinia hienonnettuna
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 pieni prk kivettömiä oliiveja
  • 2 dl kanalientä tai valkoviiniä

Tarjoiluun

  • vihreää salaattia

Valmistusohje

1. Mausta broilerin koipireidet kauttaaltaan suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna rypsiöljy ja voi isolla paistinpannulla, ja ruskista koivet molemmin puolin. Nosta ne isoon uunivuokaan.

2. Viipaloi yksi sitruuna ja appelsiini, ja lisää viipaleet vuokaan. Lisää myös hienonnettu valkosipuli, rosmariini, hunaja ja oliivit. Kaada vuokaan lopuksi liemi tai viini, ja purista päälle yhden sitruunan mehu.

3. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes koivet ovat kypsiä.

4. Tarjoile raikkaan vihreän salaatin kera.

Katso myös: Corn Flakes -kuorrutetut broilerinkoivet, Ruoka.fi
Tuliset broilerinkoivet, Ruoka.fi
Aasialaiset broilerinkoivet, Kotiliesi.fi

X