Reseptit

Broilerinmaksa-jauhelihakastiketta ja polentaa

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1.5 dl polentaa eli maissisuurimoita
  • 7.5 dl mietoa kanalientä
  • 1 laakerinlehti
  • 0.5 tl suolaa
  • oliiviöljyä

kastike:

  • oliiviöljyä
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 hienonnettu chili
  • 1 kuutioitu porkkana
  • pala kuutioitua selleriä
  • 50 g pancettaa tai pekonia
  • 300 g jauhelihaa
  • 300 g broilerinmaksaa
  • 1.5 dl punaviiniä, esim. valpolicellaa
  • 3.5 dl kana- tai lihalientä
  • 1 rkl hienonnettua salviaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl tomaattisosetta

Valmistusohje

Polenta: Vatkaa polentasuurimot kiehuvaan maustettuun liemeen ja keitä pakkauksen ohjeiden mukainen aika koko ajan sekoittaen. Poista laakerinlehti ja kaada puuro kylmällä vedellä kostutetulle laakealle vadille jähmettymään.

Leikkaa polenta tarjolle tuotaessa suikaleiksi. Sivele suikaleet öljyllä ja paista uunissa tai pannussa.

Kastike: Kuullota sipuli, valkosipulin kynnet ja chili oliiviöljyssä.  Lisää porkkana- ja sellerikuutiot ja anna kuullottua 10 minuuttia. Nosta kasvikset syrjään. Lisää pannuun vähän öljyä ja silputtu pancetta tai pekoni.

Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää paloiteltu maksa ja ruskista hetken aikaa. Lisää kasvisseos, punaviini, lihaliemi, salvia ja tomaattisose ja anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

X