Broilerinrintaa ja herkkutattimuusia
Sitruuna- ja valkosipulivoissa kypsynyt broilerinrinta saa seurakseen herkkutateilla aateloitua perunamuusia.
Ainekset
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 3 broilerin rintaleikettä
- 1 sitruuna
- 3–4 tuoretta timjaminoksaa
- 2 valkosipulinkynttä
Herkkutattimuusi
- 1 dl kuivattuja herkkutatteja
- 5 dl maitoa
- 50 g voita
- ripaus suolaa
- 1 ps (400 g) pakasteperunamuusia
Valmistusohje
1. Kuumenna pannulla muutama ruokalusikallinen voita ja ruskista rintaleikkeet joka puolelta. Pese sitruuna huolella ja raasta kuori leikkeiden päälle. Lisää pannulle loput voista ja timjaminoksat. Lusikoi vaahtoavaa voita leikkeiden päälle paiston aikana.
2. Nosta pannu syrjään ja lisää liemen joukkoon kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Nosta leikkeet uunivuokaan ja purista päälle sitruunasta mehut. Valuta leikkeiden pinnalle voiliemi pannulta.
3. Kypsennä leikkeitä noin 45 minuuttia, tai kunnes sisälämpötila näyttää 78 astetta. Valele leikkeitä kypsennyksen aikana useaan kertaan vuokaan valuneella liemellä. Ota vuoka uunista, peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia.
4. Murskaa herkkutatit morttelissa hienoksi. Sekoita paksupohjaisessa teflonkattilassa maito, voi, suola ja murskatut tatit ja kuumenna kiehumispisteeseen. Lisää perunasoseaines, kiehauta ja sekoita hetken. Anna hautua kannen alla muutama minuutti.
5. Poista kuumista broilerileikkeistä luut, viipaloi ja jaa tarjolle herkkutattimuusin kera. Valuta annosten päälle broilereiden paistolientä.
Lisää herkullisia ruokia broilerista:
Broilerin rintaa ja rucola-jogurttipastaa
Kotiliesi.fi: Yrttikuorrutettua broileria
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous