Reseptit

Broilerinyytit

22.6.2014 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

400 g broilerin sisäfileetä
1 rkl kaprista
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
pieni nippu persiljaa tai basilikaa
30 g pehmeää voita
1 tl raastettua sitruunankuorta
suolaa, pippuria
1-2 rkl sitruunamehua.

Ketsuppikastike:

2 dl ketsuppia
2 tl vahvaa sinappia
1 rkl fariinisokeria
1 rkl viinietikkaa
loraus Worchestershirekastiketta
tabascoa

Valmistusohje

Tarjoa broilerinyytit varhaisperunoiden ja ketsuppikastikkeen kanssa. Tee lisäksi myös raikas salaatti kesäkaalista.

1. Sekoita paahdetut pinjansiemenet, kaprikset, sitruunankuoriraaste ja silputtu persilja tai basilika pehmeään voihin.

2. Nuiji fileet kevyesti hieman ohuemmiksi. Mausta fileet suolalla ja pippurilla ja levitä noin puolet täytteestä fileiden päälle. Kääri fileet rullalle ja kiinnitä joko cocktailtikuilla tai lihanarulla sitomalla.

3. Sipaise nyytit öljyllä ja grillaa tai paista kullanruskeiksi ja kypsiksi. Sekoita loppuun täytteestä sitruunamehua ja jaa seos kuumien kääröjen pinnalle.

4. Valmista ketsuppikastike. Mittaa ainekset kattilaan. Kiehauta seos ja anna jäähtyä.