Reseptit

Broileripastavuoka

Broileripastavuoka kokoaa yhteen intialaisen voikanan eli butter chickenin makumaailman. Sen joukossa kypsyy tuorepastatyynyjä. Älä pelästy ruoan viimeistelyyn käytettävän voin määrää – se antaa ruoalle juuri sen ominaisen viimeisen silauksen. Suussa sulava butter chicken -vuoka on niin hyvää, että lautasten kaapimiseen kannattaa varata naanleipää.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broileripastavuoka

  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 1 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
  • 1 dl tandooritahnaa
  • 2 rkl inkiväärimurskaa
  • 2 rkl hunajaa tai ruokosokeria
  • 1 tl chilihiutaleita
  • 1 tl suolaa
  • 300 g broilerin paistileikkeitä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 pkt (250 g) juustolla täytettyjä tortelliini-tuorepastatyynyjä
  • 50 g voita
  • 1 ruukku korianteria

Valmistusohje

Broileripastavuoka tehdään helposti näin:

1. Sekoita uunivuoassa paseerattu tomaatti, jogurtti, tandooritahna, inkiväärimurska, hunaja, chilihiutaleet ja 1/2 tl suolaa.

2. Ruskista broilerin paistileikkeet öljyssä. Mausta 1/2 teelusikallisella suolaa. Leikkaa paistileikkeet 2–3 osaan ja lisää vuokaan. Upota sekaan tortelliinit.

3. Kypsennä broileripastavuoka 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Lisää päälle voinokareet ja hienonnettu korianteri.

Katso myös: Helpot ja nopeat peltiruoat ovat kiireisen arjen pelastus – 5 parasta peltiruokaa

Ei turhaa tiskiä – nämä 6 hittiohjetta valmistuvat yhdessä padassa

X