8.5.2012

Broileripatee

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

300 g broilerinmaksaa
125 g voita
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
0.5 tl rouhittua valkopippuria
¼ tl jauhettua neilikkaa
1.5 tl hienoa merisuolaa
2 rkl brandyä tai sherryä

Pinnalle

1 liivatelehti
1 dl kanalientä
3 tähtianista
1 rkl soijaa

Valmistusohje

1. Sulata maksa hitaasti jääkaapissa. Valuta huolellisesti ja poista tarvittaessa ylimääräiset kalvot. Kuivaa talouspaperin päällä.

2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Sulata ruokalusikallinen voita pannulla ja kuullota siinä sipulisilppu. Mausta valkopippurilla ja neilikalla.

3. Lisää pannulle loput voista ja anna rasvan sulaa. Lisää pannulle maksat ja paista maksat molemmin puolin kevyesti niin, että ne jäävät sisältä vielä hieman punertaviksi.

4. Kumoa koko seos tehosekoittimeen nuolijaa apuna käyttäen. Jauha massaa, kunnes saat sileän ja tasaisen tahnan. Mausta seos suolalla ja brandyllä tai sherryllä. Sekoita ja tarkista maku. Kaada seos pieniin vuokiin ja peitä vuoat huolellisesti kelmulla. Anna pateiden hyytyä viileässä tunnin ajan.

5. Liota liivatetta kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna kanaliemi ja tähtianikset kattilassa ja peitä kannella. Anna maustua 15 minuuttia.

6. Nosta tähtianikset pateiden pinnalle koristeeksi. Kuumenna liemi uudelleen soijan kanssa ja sulata liivate liemeen. Lusikoi hieman jäähtynyttä lientä pateiden päälle. Anna hyytyä kylmässä.

Ohjeella tulee 3 pientä pateeta.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi