Reseptit

Broileripiirakka

Runsastäytteinen broileripiirakka on mukavaa vierastarjottavaa, sillä piirakan voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Valmista piirakan seuraksi iso kulhollinen värikästä salaattia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Broileripiirakka, pohja:

  • 150 g voita
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä

Broileripiirakka, täyte

  • n. 400 g broileria (ks. vinkki)
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl taco-mausteseosta
  • 2 tl öljyä
  • 1 prk (300 g) maissia (Bonduelle)
  • 1 rs (200 g) valkosipulituorejuustoa
  • 2 dl kermaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 150 g cheddarjuustoa raastettuna
  • (2 rkl silputtuja jalapenoja)

Pinnalle

  • n. 10 minitomaattia
  • (timjamia)

Valmistusohje

Broileripiirakka leivotaan helposti näin:

1. Pilko kylmä voi kulhoon, lisää jauhot ja suola. Nypi ainekset hyvin sekaisin murumaiseksi seokseksi. (Voit myös tehdä taikinan monitoimikoneessa.) Lisää vesi ja sekoita nopeasti, älä vaivaa taikinaa. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä kylmässä sillä välin, kun valmistelet täytteen.

2. Kypsennä broilerin fileet tai suikaleet tai revi grillattu broileri paloiksi.

3. Hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljyssä. Lisää tacomauste kuullotuksen loppuvaiheessa.

4. Valuta ja huuhtaise maissit siivilässä, jos käytät suolaliemeen säilöttyjä maisseja. Tyhjiöpakattuja maisseja ei tarvitse huuhtoa. Puolita minitomaatit. Silppua jalapenot.

5. Vatkaa tuorejuusto kerman sekaan. Lisää munat ja mausteet, sekoita hyvin.

6. Peitä piirakka- tai irtopohjavuoan (noin 24 cm) pohja leivinpaperilla. Kauli taikina ohueksi pyöreäksi levyksi ja nosta levy kaulimen avulla vuokaan. Pistele pohja haarukalla. Painele reunojen suojaksi foliosta kaulus, joka estää reunoja valumasta paistamisen aikana. Esipaista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia.

7. Lisää broileripalat, sipulit, maissit, puolet juustoraasteesta (ja jalapenot) pohjan päälle. Kaada juusto-kermaseos vuokaan. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta. Asettele päälle tomaatit leikkuupinta ylöspäin.

8. Paista broileripiirakka uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Peitä pinta tarvittaessa leivinpaperilla, jos se alkaa tummua liikaa.

Vinkki: Jos käytät piirakkaan broilerin fileitä, paista ne kokonaisina pannulla öljyssä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Anna jäähtyä hetki folion sisällä ja viipaloi fileet.

Kun käytät broilerisuikaleita, paista ne öljyssä pannulla ja mausta. Myös marinoidut suikaleet sopivat täytteeseen.

Valmiiksi grillattu kaupan broileri tai koivet sopivat myös mainiosti piirakkaan. Kokonaisesta broilerista riittää hyvin koipireisien ja siipien liha sekä muut pikkupalat. Rintapalat voit käyttää esimerkiksi salaattiin.

Katso myös: Juhlapöydän suolaiset piirakat – peltipiirakka ja muut juhlien parhaat piirakkareseptit

Katso myös Kotiliesi.fi: Suolainen piirakka juhlapöytään – leivo pellillinen kerralla

X