Reseptit

Broileriresepti: Yakitorivartaat ja avokadodippi

Japanilaiset yakitorivartaat tarjotaan avokadodipin kanssa. Tarjoa yakitorivartaat buffet-pöydässä pikkuisista munakupeista, joiden pohjalla on avokadodippiä, johon sopivat kastettavaksi sekä broileripalaset että kasvikset.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg broilerin rintafileitä
  • 1 dl soijaa
  • 1 dl sherryä
  • 1 dl miriniä
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl kanafondia

pinnalle:

  • 1 rkl chilihiutaleita
  • 1 limetin raastettu kuori

Dippi:

  • 2-3 isoa kypsää avokadoa
  • 1 dl majoneesia
  • 2 dl kermaviiliä
  • sitruunamehua
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

 

Leikkaa broilerifileet pieniksi kuutioiksi ja kypsennä ne neljässä erässä öljyssä paistinpannulla. Kaada soijaliemi palojen päälle ja anna marinoitua pari tuntia. Pujota noin kolme kanapalaa yhteen tikkuun. Ripottele päälle chilihiutaleita ja limettiraastetta.

Soseuta avokadot sitruunamehun kanssa. Lisää majoneesi, kermaviili ja mausteet. Jaa kastike kippoihin, aseta päälle kanavarras.

Vinkki: Tee kasvisvartaat kevyesti vokatuista sienistä, kukkakaalista ja paprikasta. Sivele yakitorikastikkeella.

X