Reseptit

Broileritagine

Tagine on marokkolainen ruoka, jonka voi valmistaa pelkistä kasviksista. Monesti kasvisten joukkoon lisätään lammasta, broileria tai kalaa. Tagine tarkoittaa myös suippokantista pataa, jossa ruoka kypsennetään. Broileritaginen voi valmistaa aidossa taginessa tai vedessä liotetussa savipadassa tai muussa kannellisessa astiassa liedellä tai uunissa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg broilerin rinta- ja/tai koipipaloja
  • 2 suurta sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 rkl öljyä
  • 2-3 tl mineraalisuolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
  • 2-3 dl vettä
  • 1 limetin mehu
  • 100 g vihreitä oliiveja
  • hienonnettua tuoretta persiljaa ja korianteria

Valmistusohje

 

Puhdista broilerinpalat. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise paprika ja poista siitä kanta sekä siemenet. Paloittele paprikanpuolikkaat. Paloittele kesäkurpitsa.

Kuumenna öljy padassa ja ruskista broilerinpalat joka puolelta kauniin värisiksi. Lisää mineraalisuola, mustapippuri ja kaikki muutkin jauhetut mausteet.

Lisää kaikki paloitellut kasvikset, vesi sekä limetinmehu. Pane kansi päälle ja hauduta ruokaa noin 45 minuuttia liedellä tai uunissa hieman pitempään, kunnes broilerinpalat ovat täysin kypsiä. Sekoita muutaman kerran kypsymisen aikana ja lisää vettä tarvittaessa.

Höystä valmis ruoka oliiveilla sekä persiljalla ja korianterilla ja tarjoa couscousin kanssa.

X