1.4.2014

Broileritortillat

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

8 wrap tortillakuorta

täyte:

500 g broilerin rintafileetä tai maustamattomia broilerisuikaleita
öljyä
1 rkl curry
mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
1 dl makeaa chilikastiketta
1-2 paprikaa
salaatinlehtiä

kastike:

1 ruukullinen basilikaa
2 dl ranskankermaa
1 dl pestoa

Valmistusohje

Broileritortillat valmistuvat helposti ja ovat helppo ja maukas ja eväs vaikka piknikille.

1. Leikkaa broilerin rintafileet suikaleiksi tai käytä valmiita suikaleita.

2. Kuumenna tilkka öljyä pinnoitetussa paistinpannussa. Lisää broilerisuikaleet pienissä erissä ja ruskista ne joka puolelta kauniin värisiksi. Mausta ruskistuneet suikaleet currylla ja maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Sekoita joukkoon chilikastike. Anna jäähtyä.

3. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet.

4. Levitä salaatinlehdet, broileri- ja paprikasuikaleet tortillakuorten päälle.

5. Hienonna basilika. Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään. Jaa kastike muiden täyteaineiden päälle tai pakkaa pieneen erilliseen rasiaan, jos tortillat joutuvat odottamaan syömistä useamman tunnin.

6. Kääri tortillat täytteineen rullalle ja kietaise ne folioon.