Broilerivarras ja pähkinäkastike
Broilerivartaat voi valmistaa sekä pannulla että grillata. Chili tuo broilerivartaaseen säväyksen. Kuvan vartaaseen on lisätty vielä paprikaa. Tarjoa kastike erikseen, niin jokainen voi maustaa sillä annoksensa oman maun mukaan.
Ainekset
- 300 g broilerinfileetä
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 tl sitruunamehua
- 150 dl täysjyvänuudeleita
- varrastikkuja
kastike:
- 1 pieni sipuli
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 1 chili
- 1 rkl öljyä
- 1 dl maapähkinävoita
- 1 dl sokeroimatonta omenasosetta
- 1 tl jauhettua korianteria
- yhden sitruunan mehu
- 3 rkl vettä (noin)
- 2 rkl sitruunamelissaa silputtuna
- 0.3 tl suolaa
Lisäksi:
- 200 g erilaisia salaatteja
- herneenpalkoja
- ituja
Valmistusohje
1. Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli, poista chilistä siemenet ja hienonna. Kypsennä sipulit ja chili öljyssä ja lisää muut aineet. Lisää nestettä niin, että kastikkeesta tulee sopivan paksuista. Tarkista maku.
2. Leikkaa broilerinfileet 4×4 cm paloiksi. Pujota palat varrastikkuihin ja mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunamehulla. Ruskista vartaita pannulla ensin puolen minuutin välein joka puolelta ja jätä sitten kypsymään miedolla lämmöllä, kunnes palat ovat läpeensä kypsiä ja niistä irtoava neste on kirkasta.
3. Tarjoa vartaat pähkinäkastikkeen, nuudelien ja vihreiden lisukkeiden kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous