Reseptit

Brunssipiiras, eli pinaatti-pekonipiirakka

Tuhti brunssipiiras sopii mainiosti brunssipöytään.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 200 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5-1 dl kylmää vettä:

täyte:

  • 200 g tuoretta pinaattia
  • 2 pakettia pekonia
  • 8 tuoretta munaa
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1 dl kermaa
  • suolaa, pippuria

voiteluun:

  • 1 muna

Valmistusohje

 

1. Sekoita rasva, jauhot ja leivinjauhe käsin tai monitoimikoneessa murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Älä vaivaa. Painele 2/3 taikinasta 20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa.

2. Ryöppää pinaatti ja jäähdytä se. Silppua kevätsipulit ja kuullota pannulla voissa. Silppua ja paista pekonit. Sekoita yksi muna kermaan, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Levitä puolet pinaatista, pekonista ja sipulista piirakan pohjalle. Valuta päälle 4 munaa. Mausta munat suolalla. Levitä munien päälle toinen kerros pinaattia, pekonia ja sipulia. Riko niiden päälle kolme munaa. Kaada päälle kermaseos.

4. Kauli lopusta taikinasta piirakan kansi. Nosta se vuokaan. Tee lopusta taikinasta nauhoja, pyöräytä ne kierteisiksi ja kiinnitä kannen ja pohjan saumakohtaan. Voitele piirakka munalla. Kypsennä 200 asteessa noin tunti. Peitä piirakan pinta leivinpaperilla paistamisen puolivälissä.

X