
Brunssipiiras, eli pinaatti-pekonipiirakka
Tuhti brunssipiiras sopii mainiosti brunssipöytään.
Ainekset
Taikina:
- 200 g voita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5-1 dl kylmää vettä:
täyte:
- 200 g tuoretta pinaattia
- 2 pakettia pekonia
- 8 tuoretta munaa
- 1 nippu kevätsipulia
- 1 dl kermaa
- suolaa, pippuria
voiteluun:
- 1 muna
Valmistusohje
1. Sekoita rasva, jauhot ja leivinjauhe käsin tai monitoimikoneessa murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Älä vaivaa. Painele 2/3 taikinasta 20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Anna jähmettyä jääkaapissa.
2. Ryöppää pinaatti ja jäähdytä se. Silppua kevätsipulit ja kuullota pannulla voissa. Silppua ja paista pekonit. Sekoita yksi muna kermaan, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Levitä puolet pinaatista, pekonista ja sipulista piirakan pohjalle. Valuta päälle 4 munaa. Mausta munat suolalla. Levitä munien päälle toinen kerros pinaattia, pekonia ja sipulia. Riko niiden päälle kolme munaa. Kaada päälle kermaseos.
4. Kauli lopusta taikinasta piirakan kansi. Nosta se vuokaan. Tee lopusta taikinasta nauhoja, pyöräytä ne kierteisiksi ja kiinnitä kannen ja pohjan saumakohtaan. Voitele piirakka munalla. Kypsennä 200 asteessa noin tunti. Peitä piirakan pinta leivinpaperilla paistamisen puolivälissä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous