Reseptit

Brunssisalaatti

Brunssisalaatti kruunataan uppomunilla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia, Colourbox

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 ps salaattipinaattisekoitusta
  • syötäviä kukkia
  • 4 luomumunaa

kastike:

  • noin 6 anjovisfileetä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl hunajaa
  • 5 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl Dijonin sinappia
  • suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

 

1. Valmista ensin kastike. Survo anjovisfileet hienoksi esimerkiksi haarukalla. Lisää viinietikka ja hunaja. Lisää öljy nauhana samalla hyvin vatkaten. Mausta kastike sinapilla, suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä.

2. Levitä salaattisekoitus vadille.

3. Valmista uppomunat. Kuumenna 2 l vettä ja 2 rkl etikkaa kiehuvaksi. Riko munat yksitellen esimerkiksi kahvikuppiin tai soppakauhaan. Tee veteen pyörre kauhalla ja valuta munat yksitellen veteen. Kypsennä 4 minuuttia miedosti poreilevassa vedessä.

4. Nosta munat hetkeksi valumaan talouspaperin päälle. Valuta kastiketta salaatille ja lisää päälle munat.

Vinkki: Jos haluat brunssisalaatista tuhdimman, lisää siihen 100 g rapeaksi paistettua pekonia ja vaaleasta leivästä tehtyjä krutonkeja.

uppomuna
X