Brunssisalaatti
Brunssisalaatti kruunataan uppomunilla.
Ainekset
- 1 ps salaattipinaattisekoitusta
- syötäviä kukkia
- 4 luomumunaa
kastike:
- noin 6 anjovisfileetä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl hunajaa
- 5 rkl rypsiöljyä
- 1 tl Dijonin sinappia
- suolaa, mustapippuria
Valmistusohje
1. Valmista ensin kastike. Survo anjovisfileet hienoksi esimerkiksi haarukalla. Lisää viinietikka ja hunaja. Lisää öljy nauhana samalla hyvin vatkaten. Mausta kastike sinapilla, suolalla ja pippurilla. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä.
2. Levitä salaattisekoitus vadille.
3. Valmista uppomunat. Kuumenna 2 l vettä ja 2 rkl etikkaa kiehuvaksi. Riko munat yksitellen esimerkiksi kahvikuppiin tai soppakauhaan. Tee veteen pyörre kauhalla ja valuta munat yksitellen veteen. Kypsennä 4 minuuttia miedosti poreilevassa vedessä.
4. Nosta munat hetkeksi valumaan talouspaperin päälle. Valuta kastiketta salaatille ja lisää päälle munat.
Vinkki: Jos haluat brunssisalaatista tuhdimman, lisää siihen 100 g rapeaksi paistettua pekonia ja vaaleasta leivästä tehtyjä krutonkeja.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous