Reseptit

Bulgarialainen juusto-tomaattipaistos

23.7.2014 Teksti: Raija Uljas Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

400 g sirene-juustoa tai fetaa
50 g voita
1 hienonnettu sipuli
4 kuutioitua tomaattia
2 tl paprikajauhetta
1 renkaiksi leikattu chili
(4 munaa)
1 nippu hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

Uunissa paistettu sirene po shopski, bulgarialainen juusto-tomaattipaistos, on herkullinen pikkuruoka suolaisen nälkään.

Pane neljän annosvuoan pohjalle nokare voita, hienonnettua sipulia ja viipale juustoa. Jaa vuokiin tomaattikuutiot, paprikajauhe, chili ja loput voista. Kypsennä kuumassa uunissa vajaat 10 minuuttia. Ripottele päälle reilusti persiljaa.

Mikäli käytät munia, riko kuhunkin vuokaan muna, kun vuoka on ollut uunissa 5 minuuttia. Laske uuninlämpö 180 asteeseen ja jatka paistamista noin 8 minuuttia tai kunnes valkuainen hyytyy.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *