Reseptit

Bulgarialainen kurkku-jogurttisalaatti

1.8.2014 Teksti: Raija Uljas Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

400 g Bulgarian jogurttia
2 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
1 rkl auringonkukkaöljyä
1 kurkku
1 nippu hienonnettua tilliä
80 g rouhittuja saksanpähkinöitä

Valmistusohje

Bulgarialaisessa kurkku-jogurttisalaatissa on mausteena tilliä ja saksanpähkinöitä. Jäävedellä jatkettuna salaatista tulee kylmä alkukeitto tarator.

Pane jogurtti siiviläkankaalla vuorattuun siivilään tai kahvinsuodattimeen ja anna valua yön yli jääkaapissa.

Murskaa valkosipulinkynnet suolan kanssa huhmaressa. Lisää öljy ja sekoita hyvin. Sekoita jogurtin joukkoon.

Kuori kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita kurkkukuutiot, jogurtti ja tilli. Ripottele päälle hienoksi rouhitut pähkinät.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *