Bulgarialainen kurkku-jogurttisalaatti
Bulgarialaisessa kurkku-jogurttisalaatissa on mausteena tilliä ja saksanpähkinöitä. Jäävedellä jatkettuna salaatista tulee kylmä alkukeitto tarator.
Ainekset
- 400 g Bulgarian jogurttia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl auringonkukkaöljyä
- 1 kurkku
- 1 nippu hienonnettua tilliä
- 80 g rouhittuja saksanpähkinöitä
Valmistusohje
Pane jogurtti siiviläkankaalla vuorattuun siivilään tai kahvinsuodattimeen ja anna valua yön yli jääkaapissa.
Murskaa valkosipulinkynnet suolan kanssa huhmaressa. Lisää öljy ja sekoita hyvin. Sekoita jogurtin joukkoon.
Kuori kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita kurkkukuutiot, jogurtti ja tilli. Ripottele päälle hienoksi rouhitut pähkinät.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous