Reseptit

Bulgarialainen kurkku-jogurttisalaatti

Bulgarialaisessa kurkku-jogurttisalaatissa on mausteena tilliä ja saksanpähkinöitä. Jäävedellä jatkettuna salaatista tulee kylmä alkukeitto tarator.

Teksti:
Raija Uljas
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g Bulgarian jogurttia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl auringonkukkaöljyä
  • 1 kurkku
  • 1 nippu hienonnettua tilliä
  • 80 g rouhittuja saksanpähkinöitä

Valmistusohje

Pane jogurtti siiviläkankaalla vuorattuun siivilään tai kahvinsuodattimeen ja anna valua yön yli jääkaapissa.

Murskaa valkosipulinkynnet suolan kanssa huhmaressa. Lisää öljy ja sekoita hyvin. Sekoita jogurtin joukkoon.

Kuori kurkku ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Sekoita kurkkukuutiot, jogurtti ja tilli. Ripottele päälle hienoksi rouhitut pähkinät.

X