Bulgarialainen makea kurpitsapiirakka
Makea kurpitsapiirakka on yksi Bulgarian syysherkuista. Se valmistetaan filotaikinaan.
Ainekset
Bulgarialainen kurpitsapiirakka
- 1 pkt filotaikinalevyjä
- 1 1/2 kg kuorittua kurpitsaa tai kesäkurpitsaa kuutioina
- 2 1/2 dl tummaa sokeria, fariinisokeria tai demeraraa
- 1 rkl kanelia
- 4 dl saksanpähkinöitä
- 1 1/2 dl sulatettua voita
Pinnalle
- tomusokeria
Valmistusohje
Bulgarialainen kurpitsapiirakka leivotaan näin:
Bulagarialainen kurpitsapiirakka leivotaan filotaikinaan.
1. Anna filotaikinan sulaa jääkaapissa yön yli.
2. Keitä kurpitsakuutiot pehmeiksi höyrykeittimessä. Valuta hyvin ja soseuta.
3. Pane kurpitsasose kattilaan. Sekoita joukkoon sokeri ja kaneli. Keitä koko ajan sekoittaen, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja sose on sakeutunut. Anna jäähtyä. Lisää joukkoon rouhitut pähkinät.
4. Levitä filotaikina työpöydälle. Ota siitä kaksi ohutta taikinalevyä ja suojaa loput kuivumiselta kelmulla tai kostealla pyyhkeellä.
5. Voitele erilleen otetut levyt voilla ja levitä leveämpään reunaan kurpitsahilloa vanaksi. Kääri rullalle. Kääri rulla spiraaliksi ja nosta voidellun torttuvuoan (läpimitta noin 27 cm) keskelle. Ota taas kaksi arkkia filotaikinaa ja tee kuten edellä. Jatka, kunnes vuoka on täynnä filospiraalia.
6. Voitele pinta lopulla voilla ja paista 225-asteisessa uunissa, kunnes torttu saa vähän väriä. Laske uuninlämpö 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin 40 minuuttia.
7. Anna tortun jäähtyä. Ripottele sitten pinnalle vähän tomusokeria.
8. Tarjoa bulgarialainen kurpitsapiirakka vaikkapa teen tai kahvin kanssa.
Katso myös: Suolaisen kurpitsapiirakan ohje
Lue myös Kotiliesi.fi: Tunnetko kurpitsat? Tutustu eri lajikkeisiin ja ota talteen herkulliset reseptit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous