c
Reseptit

Bulgurisalaatti

8.5.2012 Teksti: Anna.fi

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

6 dl vettä
1 tl suolaa
3 dl bulguria
2–4 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
yhden sitruunan tai limetin mehu
mustapippuria
1.5 dl hienonnettua sileälehtistä persiljaa
4 tomaattia
1 kurkku
0.5 dl kevät- tai ruohosipulia

koristeeksi:

granaattiomenan siemeniä tai punaisia marjoja
paahdettuja cashewpähkinöitä

Valmistusohje

Kiehauta vesi, mausta suolalla ja lisää joukkoon bulguri. Peitä kannella ja anna kypsyä 12 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt. Siirrä kattila liedeltä ja anna vetäytyä kannen alla 5 minuuttia. Avaa kansi ja sekoita kevyesti.

Sekoita jäähtyvään bulguriin öljyä, mehua ja pippuria. Kun seos on jäähtynyt, lisää siihen minttu- ja persiljasilppu. Leikkaa tomaatit  ieniksi paloiksi. Kuori kurkku, halkaise pituussuunnassa ja vedä teelusikalla siemenosaa pois. Leikkaa kurkku paksuhkoiksi puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Silppua kevät- tai ruohosipuli hienoksi.

Sekoita salaatin ainekset keskenään, peitä kelmulla tai kannella. Anna maustua ja viilentyä 2–6 tuntia jääkaapissa. Koristele salaatti punaisilla granaattiomenan siemenillä tai punaisilla marjoilla.

Paahda cashewpähkinöitä kuivalla pannulla ja sirottele salaatin reunoille.
 

 

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme