Reseptit

Bulgursalaatti

Bulgur on kivaa vaihtelua riisille. Siitä saa valmistettua myös raikkaan salaatin, johon voi lisätä esimerkiksi yrttejä ja tuoretta tomaattia.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2.5 dl bulguria
  • 1 pieni sipuli
  • 1 avokado
  • 1 dl pistaasin sydämiä
  • 3 rkl silputtua ruohosipulia
  • 3 rkl silputtuja mintunlehtiä

Kastike

  • 1 sitruunan mehu
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

Bulgur-suurimot valmistetaan vehnästä. Rouhittu bulgur kypsyy nopeasti ja maustuu hyvin haaleana.

1. Kypsennä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan, valuta hyvin.

2. Kaada bulgur kulhoon ja lisää sekaan kastike.

3. Kuori ja kuutioi avokado. Leikkaa sipuli silpuksi tai viipaleiksi. Rouhi pistaasit.

4. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Ruoka.fi:n vinkki: voit lisätä salaattiin pieneksi hakattua tuoretta tomaattia ja yrttejä.

X