burrata paahdettujen tomaattien kera
Burrata on parasta, kun sille ei tee juuri mitään. Herkulliset lisukkeet sekä hyvä oliiviöljy ja rouhaisu mustapippuria takaavat makuilotulituksen.
Reseptit

Burrata paahdettujen tomaattien kera

Burrata on italialainen mozzarellaa muistuttava tuorejuusto, jonka sisus on kermaisen pehmeä ja vastustamattomasti valuva. Tarjoa herkkujuusto paahdettujen kirsikkatomaattien ja basilikan kera.
Teksti: Hanna Kuusisalo Kuvat: iStock

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Burrata ja paahdettuja tomaatteja:

  • 1 pallo burrata-juustoa
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 dl pinjansiemeniä
  • 1/2 ruukku tuoretta basilikaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Burrata paahdettujen tomaattien kera tehdään helposti näin:

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

2. Puolita kirsikkatomaatit ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Lisää oliiviöljy ja suola. Paahda uunissa noin 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä hieman.

3. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Varo polttamasta!

4. Kokoa salaatti. Aseta tomaatit tarjoluvadille. Lisää päälle burrata, basilikanlehdet ja pinjansiemenet. Rouhaise päälle mustapippuria.

Katso myös: Tryffelimarinoitua mozzarellaa ja uunikuivattuja tomaatteja

Katso myös Kotiliesi.fi: Burrataa ja tomaattihilloketta grillatun salaatin kera

X