Reseptit

Cape malay -lohi

Nämä grillatut lohimedaljongit tuovat tuulahduksen Afrikasta. Cape malay -tyylillä valmistetut lohimedaljongit tarjotaan mango-avokadosalsan kanssa.

Teksti:
Tiina Rantanen
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohimedaljongit:

  • 4 lohimedaljonkia tai kilon lohifilee

Marinadi:

  • 2 limetin mehu
  • 1 tl sormisuolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl punaista thai-currytahnaa
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Paloittele lohifilee 4–6 palaan.

2. Hienonna chili ja sekoita marinadin ainekset. Kaada seos lohipalojen päälle. Anna kalan marinoitua noin puoli tuntia.

3. Pane jokainen lohipala oman alumiinifoliopalan päälle ja nosta reunat siten, että kalasta irtoava rasva ei pääse valumaan grilliin. Grillaa kalaa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarjoa avokado-mangosalsan kanssa.

Katso myös:
Sitruunalohta grillistä, Ruoka.fi
Grillattu lohi ja kurkkusalsa, Ruoka.fi
Marokkolainen uunilohi, Kotiliesi.fi

X