Reseptit

Cape malay -lohi

15.6.2015 Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Cape malay -tyylillä valmistetut lohimedaljongit tarjotaan mangoavokadosalsan kanssa.

Ainekset

4 lohimedaljonkia tai kilon lohifilee

Marinadi

2 limetin mehu
1 tl sormisuolaa
ripaus mustapippuria
1 tl punaista thai-currytahnaa
1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Paloittele lohifilee 4–6 palaan.

2. Hienonna chili ja sekoita marinadin ainekset. Kaada seos lohipalojen päälle. Anna kalan marinoitua noin puoli tuntia.

3. Pane jokainen lohipala oman alumiinifoliopalan päälle ja nosta reunat siten, että kalasta irtoava rasva ei pääse valumaan grilliin. Grillaa kalaa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Tarjoa avokado- mangosalsan kanssa.

Katso myös:
Sitruunalohta grillistä, Ruoka.fi
Grillattu lohi ja kurkkusalsa, Ruoka.fi
Marokkolainen uunilohi, Kotiliesi.fi

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme