Reseptit

Caponata

Caponataan saa sullottua reippaasti kasviksia. Öljy antaa italialaiselle ruoalle täyteläisyyttä ja nostaa kasvisten aromit kunnolla esille.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Caponata

  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 paprika
  • 300 g tomaatteja
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 400 g yrteillä maustettua tomaattimurskaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 sitruunan mehu
  • 1 dl oliiveja
  • 2 rkl kapriksia

Lisäksi

  • tuoretta leipää tai patonkia

Valmistusohje

Caponata tehdään helposti näin:

1. Huuhtele kasvikset. Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsa, paprika ja tomaatit pieniksi kuutioiksi.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipu- linkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä paistokasarissa muutama minuutti. Lisää loput kasvikset. Paista sekoitellen 5–10 minuuttia.

3. Sekoita joukkoon tomaattimurska. Mausta sokerilla, suolalla ja sitruunoista puristetulla mehulla. Lisää valutetut oliivit ja kaprikset.

4. Anna hautua kannen alla hiljalleen poristen 10–15 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile caponata tuoreen leivän kanssa.

Katso myös: Kesäkurpitsa-munakoisovuoka

Katso myös Kotiliesi.fi: Ratatouille

X