Reseptit

Carpaccio

Tästä pieni tuulahdus Italiaa keittiöösi. Carpaccio sopii loistavasti vaikkapa alkuruoaksi.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g laadukasta härän sisäfileetä
  • ripaus sormisuolaa
  • ripaus tuoretta mustapippuria myllystä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua ja raastettu kuori
  • kourallinen rucolaa
  • 4 retiisiä viipaleina
  • 25 g parmesaanijuustoa lastuina

Valmistusohje

Carpaccio on klassinen ja hienostunut alkuruoka, joka tuo tuulahduksen Italiasta.

1. Kääri puhdistettu sisäfilee tiukasti kelmuun ja laita se pakastimeen 1–2 tunniksi. Ota liha pakkasesta ja leikkaa se terävällä veitsellä erittäin ohuiksi viipaleiksi.

2. Asettele viipaleet lautasille ohueksi kerrokseksi. Painele lihaa lautasta vasten vielä ohuemmaksi esimerkiksi lusikan avulla.

3. Ripottele lihalle suolaa ja mustapippuria. Sekoita oliiviöljy ja sitruunamehu, pirskottele seos lihoille.

4. Lisää pinnalle vielä sitruunan raastettua kuorta, rucolaa, retiisiviipaleita ja parmesaanilastuja. Tarjoile heti.

X