Carpaccio ja vuohenjuustokastike
Carpaccio on klassinen italialainen alkuruoka. Tarjoa se vaihteeksi herkullisen vuohenjuustokastikkeen kera.
Ainekset
Carpaccio
- 400 g naudan sisäfileetä
- 2–3 rkl oliiviöljyä
- 1 tl sormisuolaa
- 1/4 tl mustapippuria
vuohenjuustokastike
- 1 keltuainen
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl sokeria
- 1 dl rypsiöljyä
- 150 g pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
- Worchestershire-kastiketta
Valmistusohje
Carpaccio ja vuohenjuustokastike valmistuvat helposti näin:
1. Pane naudan filee pakastimeen reiluksi tunniksi. Kohmeisesta lihasta on helppo leikata lehdenohuita viipaleita.
2. Tee vuohenjuustokastike. Pane keltuainen ja valkoviinietikka kulhoon. Lisää öljy voimakkaasti vatkaten ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana. Mausta sitruunamehulla ja sokerilla. Sekoita vuohenjuusto nokareina majoneesiin ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella tai sauvasekoittimella. Ohenna kastike tarvittaessa tilkalla vettä. Mausta suolalla, pippurilla ja lorauksella Worchestershire-kastiketta.
3. Leikkaa naudan filee mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet annoslautasille. Valuta lihan päälle vähän oliiviöljyä, mausta sormisuolalla ja pippurilla. Pane kastike vahvaan muovipussiin, leikkaa pussin yksi kulma auki ja pursota kastiketta ristikoksi lihaviipaleiden pinnalle. Tarjoa loput kastikkeesta erikseen.
4. Koristele annokset vuonankaalilla tai rucolalla ja tarjoa carpaccio ja vuohenjuustokastike patongin kanssa juhla-aterian alkupalana.
Vinkki: Kokeile myös herkullista lammascarpacciota
Lue myös Kotiliesi.fi: Näin teet kaksoismarinoidun naudan fileen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous