Reseptit

Ceviche siiasta

Ceviche siiasta sopii joulupöytään makean saaristolaisleivän kera. Raikkaat sitrukset, chili ja tuoreet yrtit takaavat makuilotulituksen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ceviche siiasta

  • 400 g nahatonta siikafileetä
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 punainen chili
  • 2 sitruunan mehu
  • 1 limetin mehu
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Pinnalle

  • 1 rkl öljyä
  • lehtipersiljaa tai korianteria hienonnettuna

Valmistusohje

Ceviche siiasta tehdään helposti näin:

1. Jos käytät villisiikaa, pakasta fileet vuorokaudeksi ennen ruoaksi valmistamista. Poista kalasta ruodot ja leikkaa fileet pieniksi kuutioiksi.

2. Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili. Puserra hedelmistä mehut. Sekoita suola, sokeri ja pippuri mehuun.

3. Laita siika kulhoon kerroksittain sipulien ja chilin kanssa. Kaada päälle mehu. Anna kalan maustua ja ”kypsyä” valkoiseksi jääkaapissa 2–4 tuntia.

4. Valuta öljy valmiin cevichen pinnalle ja viimeistele yrttisilpulla.

Katso myös: Suomalainen ceviche

Katso myös Kotiliesi.fi: Kuha-ceviche salaattipedillä

X