Ceviche siiasta
Ceviche siiasta sopii joulupöytään makean saaristolaisleivän kera. Raikkaat sitrukset, chili ja tuoreet yrtit takaavat makuilotulituksen.
Ainekset
Ceviche siiasta
- 400 g nahatonta siikafileetä
- 1 pieni punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 punainen chili
- 2 sitruunan mehu
- 1 limetin mehu
- 1 tl sokeria
- 1/4 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Pinnalle
- 1 rkl öljyä
- lehtipersiljaa tai korianteria hienonnettuna
Valmistusohje
Ceviche siiasta tehdään helposti näin:
1. Jos käytät villisiikaa, pakasta fileet vuorokaudeksi ennen ruoaksi valmistamista. Poista kalasta ruodot ja leikkaa fileet pieniksi kuutioiksi.
2. Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili. Puserra hedelmistä mehut. Sekoita suola, sokeri ja pippuri mehuun.
3. Laita siika kulhoon kerroksittain sipulien ja chilin kanssa. Kaada päälle mehu. Anna kalan maustua ja ”kypsyä” valkoiseksi jääkaapissa 2–4 tuntia.
4. Valuta öljy valmiin cevichen pinnalle ja viimeistele yrttisilpulla.
Katso myös: Suomalainen ceviche
Katso myös Kotiliesi.fi: Kuha-ceviche salaattipedillä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous