19.6.2012

Charlotte russe

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

4 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0.5 dl perunajauhoja
1–2 dl vadelmahilloa

Täyte

7 liivatelehteä
0.5 dl vettä
250 g rahkaa
4 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
sitruunan kuoriraastetta ja -mehua
3–4 dl pakastevadelmia

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi. Kääntele taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidun paperin päälle. Irrota leivinpaperi.

2. Levitä ohut kerros hilloa torttulevylle ja kääri rullaksi paperin avulla. Leikkaa kääretortusta reilun sentin paksuisia viipaleita ja vuoraa niillä muovikelmulla peitetty pyöreäpohjainen, noin 2 litran vetoinen kulho.

3. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri ja rahka. Mausta sitruunamehulla ja raastetulla kuorella. Sekoita täytteeseen vielä kohmeiset marjat ja kuumaan veteen liuotetut liivatelehdet. Kaada täyte kulhoon, peitä muovikelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa.

4. Kumoa charlotte varovasti tarjoiluvadille ja somista kermavaahdolla sekä marjoilla.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi