Reseptit

Charlotte russe

Somista charlotte russe kermavaahdolla ja marjoilla.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Charlotte russe

  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl perunajauhoja
  • 1–2 dl vadelmahilloa

Täyte

  • 7 liivatelehteä
  • 0.5 dl vettä
  • 250 g rahkaa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • sitruunan kuoriraastetta ja -mehua
  • 3–4 dl pakastevadelmia

Valmistusohje

Charlotte russe on ranskalaiskokin venäjän tsaarin hovissa 1700-luvulla kehittämä jälkiruokakakku. Se valmistetaan näin.

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi. Kääntele taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidun paperin päälle. Irrota leivinpaperi.

2. Levitä ohut kerros hilloa torttulevylle ja kääri rullaksi paperin avulla. Leikkaa kääretortusta reilun sentin paksuisia viipaleita ja vuoraa niillä muovikelmulla peitetty pyöreäpohjainen, noin 2 litran vetoinen kulho.

3. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri ja rahka. Mausta sitruunamehulla ja raastetulla kuorella. Sekoita täytteeseen vielä kohmeiset marjat ja kuumaan veteen liuotetut liivatelehdet. Kaada täyte kulhoon, peitä muovikelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa.

4. Kumoa charlotte russe varovasti tarjoiluvadille ja somista kermavaahdolla sekä marjoilla.

Katso myös: Gluteeniton kääretorttu

Katso myös Kotiliesi.fi: Kääretorttu on rakastettu klassikko, joka sopii arkeen ja juhlaan

X