Charlotte russe
Somista charlotte russe kermavaahdolla ja marjoilla.
Ainekset
Charlotte russe
- 4 munaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl perunajauhoja
- 1–2 dl vadelmahilloa
Täyte
- 7 liivatelehteä
- 0.5 dl vettä
- 250 g rahkaa
- 4 dl kuohukermaa
- 1 dl sokeria
- sitruunan kuoriraastetta ja -mehua
- 3–4 dl pakastevadelmia
Valmistusohje
Charlotte russe on ranskalaiskokin venäjän tsaarin hovissa 1700-luvulla kehittämä jälkiruokakakku. Se valmistetaan näin.
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi. Kääntele taikina tasaiseksi ja levitä leivinpaperin päälle. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidun paperin päälle. Irrota leivinpaperi.
2. Levitä ohut kerros hilloa torttulevylle ja kääri rullaksi paperin avulla. Leikkaa kääretortusta reilun sentin paksuisia viipaleita ja vuoraa niillä muovikelmulla peitetty pyöreäpohjainen, noin 2 litran vetoinen kulho.
3. Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokeri ja rahka. Mausta sitruunamehulla ja raastetulla kuorella. Sekoita täytteeseen vielä kohmeiset marjat ja kuumaan veteen liuotetut liivatelehdet. Kaada täyte kulhoon, peitä muovikelmulla ja anna jähmettyä jääkaapissa.
4. Kumoa charlotte russe varovasti tarjoiluvadille ja somista kermavaahdolla sekä marjoilla.
Katso myös: Gluteeniton kääretorttu
Katso myös Kotiliesi.fi: Kääretorttu on rakastettu klassikko, joka sopii arkeen ja juhlaan
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous