Reseptit

Cheddarpiirakka

3.10.2016 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Juuston makuun sopii myös valkoviini. Kokeile cheddarpiirakan kanssa chardonnayta.

Ainekset

Pohja

3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
125 g voita tai margariinia
2 rkl kylmää vettä

Täyte

3 kananmunaa
1 prk smetanaa
200 g cheddarjuustoa raastettuna
1/2 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
ripaus rouhittua mustapippuria
ripaus muskottipähkinää

Lisäksi

muutamaa erilaista vihreää salaattia esim. rucolaa ja punamangoldia
3 tuoretta viikunaa
1 kypsä päärynä
1 rkl oliiviöljyä
2 tl balsamiviinietikkaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Sekoita kulhossa jauhot, suola ja paloiteltu kylmä rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää lopuksi kylmä vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voideltuun, halkaisijaltaan 20–22 cm olevaan piirasvuokaan ja nosta viileään täytteen tekemisen ajaksi.

Sekoita keskenään munat, smetana, juustoraaste ja mausteet. Kaada seos piirasvuokaan pohjataikinan päälle ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia kauniin kullanruskeaksi.

Tarjoile esimerkiksi iltapalana lämpimänä tai haaleana salaatin kera.

Lisää juustoisia herkkuja:

Ranskalaiset_juustotortut

Ranskalaiset juustotortut

pekoni-briequiche

Pekoni-briequiche

juustomuffinit

Juustomuffinit

Kotiliesi.fi: Maukas juustopiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme