Chileläinen kala
Chileläinen kala on rapsakka ja mausteinen kalaruoka ja sellaisenaan hyvää sormiruokaa. Voit tarjota kalat myös maissitortillan tai rieskan kanssa.
Ainekset
Chileläinen kala:
- 1 kg silakoita, siikaa tai muikkuja
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 dl persiljaa hienonnettuna
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 1 1/2 dl korppujauhoja
Paistamiseen:
- voita ja öljyä
Chilikastike:
- 6 chiliä
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 sitruunan mehu
- 2 tomaattia kuutioituna
- 1 tl sokeria tai hunajaa
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Chileläinen kala tehdään näin:
1. Perkaa kalat, ota auki kirjaksi. Hiero mausteet pintaan. Riko munat laakealle vadille ja korppujauhot toiselle.
2. Kuumenna paistinpannu. Kieritä kalat ensin munassa, sitten korppujauhoissa. Paista rapeiksi molemmin puolin.
3. Valmista chilikastike jo etukäteen. Jauha chili, sipuli, valkosipulinkynsi ja tomaattimurska tai kuorittu tomaatti teholeikkurissa salsan tapaan. Ohenna öljyllä ja mausta suolalla ja sokerilla tai hunajalla. Tarjoa paistettujen kalojen kanssa tuoreena.
Vinkki: Uusien perunoiden aikaan kalaherkut kannattaa tarjota kirpeiden etikkaperunoiden kanssa. Keitä kaikkein pienimpiä uusia perunoita juuri ja juuri kypsiksi, jäähdytä perunat ja sekoita liemi, jossa on 1 dl kylmää vettä, 1 dl rypsiöljyä, 1 dl valkoviinietikkaa, 1 tl sokeria, 1 tl suolaa, 2 valkosipulinkynttä sekä 1 dl silputtua persiljaa. Perunat saavat maustua liemineen kylmässä jopa yön yli. Retkievääksi perunaruoan voi koota kierrekorkkiseen lasitölkkiin kuljetusvalmiiksi.
Katso myös: Paistetut ahvenet ja kerma-yrttikastike
Katso myös Kotiliesi.fi: Tattaripaneroitua kuhaa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous