Reseptit

Chileläinen kala

Chileläinen kala on rapsakka ja mausteinen kalaruoka ja sellaisenaan hyvää sormiruokaa. Voit tarjota kalat myös maissitor­tillan tai rieskan kans­sa.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Chileläinen kala:

  • 1 kg silakoita, siikaa tai muikkuja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 1/2 dl korppujauhoja

Paistamiseen:

  • voita ja öljyä

Chilikastike:

  • 6 chiliä
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 sitruunan mehu
  • 2 tomaattia kuutioituna
  • 1 tl sokeria tai hunajaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Chileläinen kala tehdään näin:

1. Perkaa kalat, ota auki kirjaksi. Hiero mausteet pintaan. Riko munat laa­kealle vadille ja korppujauhot toiselle.

2. Kuumenna paistinpannu. Kieri­tä kalat ensin munassa, sitten korp­pujauhoissa. Paista rapeiksi molem­min puolin.

3. Valmista chilikastike jo etukäteen. Jauha chili, sipuli, valkosipulinkyn­si ja tomaattimurska tai kuorittu to­maatti teholeikkurissa salsan tapaan. Ohenna öljyllä ja mausta suolalla ja sokerilla tai hunajalla. Tarjoa pais­tettujen kalojen kanssa tuoreena.

Vinkki: Uusien perunoiden aikaan kalaherkut kannattaa tarjota kirpei­den etikkaperunoiden kanssa. Keitä kaikkein pienimpiä uusia perunoi­ta juuri ja juuri kypsiksi, jäähdytä perunat ja sekoita liemi, jossa on 1 dl kylmää vettä, 1 dl rypsiöljyä, 1 dl valkoviinietikkaa, 1 tl sokeria, 1 tl suolaa, 2 valkosipulinkynttä sekä 1 dl silputtua persiljaa. Perunat saavat maustua liemineen kylmässä jopa yön yli. Retkievääksi perunaruoan voi koota kierrekorkkiseen lasitölk­kiin kuljetusvalmiiksi.

Katso myös: Paistetut ahvenet ja kerma-yrttikastike

Katso myös Kotiliesi.fi: Tattaripaneroitua kuhaa

X