Reseptit

Chili con sieni

Miksi kutsutaan chili con carnen kasvisversiota? Chili con sieneksi totta kai!

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Chili con sieni

  • 2 punasipulia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 2 porkkanaa
  • 1 tlk (400/250 g) veteen säilöttyjä kidneypapuja
  • 1 tlk (400/250 g) veteen säilöttyjä valkoisia papuja
  • 200 g siitakesieniä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tlk (390 g) chilillä maustettua tomaattimurskaa
  • (kasvislientä)
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl oreganoa

Valmistusohje

Chili con sieni valmistuu helposti näin:

Kuori ja hienonna punasipulit sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat. Huuhdo ja paloittele kesäkurpitsa. Puhdista sienet ja halkaise ne tarvittaessa. Valuta ja huuhdo pavut.

Kuumenna öljy padassa. Lisää punasipulit sekä valkosipuli ja kuullota niitä hetki. Lisää porkkanat, jatka paistamista noin viisi minuuttia. Lisää paprika, kesäkurpitsa sekä sienet ja paista vielä hetki.

Lisää pavut, tomaattimurska ja tarvittaessa tilkka kasvislientä. Mausta ruoka oreganolla sekä maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Hauduta miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.

Vinkki: Chili con sieni on chili con carnen lihaton muunnos. Siinä on proteiinipitoisia papuja. Siitakesienten sijaan voi käyttää muitakin viljeltyjä sieniä tai metsäsieniä. Jos haluat tujumman version lisää pataan yksi chili hienonnettuna. Kokeile myös lihatonta chili sin carnea, joka on tehty soijarouheesta.

Katso myös Kotiliesi.fi: Chilin polte viimeistelee kastikkeet ja kakut – ota talteen Kotilieden tulisimmat reseptit!

X