Reseptit

Chili-inkiväärilohi

Lohi saa ihanan lämmintä aromia, kun kalan maustaa inkiväärin ja chilin avulla. Tarjoile valmis chili-inkiväärilohi perunasurvoksen tai juurespyreen kanssa.

Teksti:
Leena Valta
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g lohta

maustekastike:

  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl thai-kalakastiketta
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 1 sitruunaruoho silputtuna
  • 1 tl raastettua tuoretta inkivääriä

koristeluun:

  • korianteria

Valmistusohje

Chili-inkiväärilohi valmistuu alle puolessa tunnissa.

1. Sekoita kaikki maustekastikkeen ainekset keskenään.

2. Leikkaa kala annospaloiksi. Lado palat leivinpaperille uunivuokaan ja kaada päälle maustekastike.

3. Paahda kaloja uunin grillivastuksen alla 5–10 minuuttia tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

4. Tarjoa perunasurvoksen tai juurespyreen ja valkosipuliöljyssä kypsennetyn tuoreen pinaatin kanssa. Koristele korianterilla. Asettele tarjolle myös sitruunalohkoja.

X