Reseptit

Chili-inkiväärilohi

14.1.2014 Teksti: Leena Valta Kuvat: Colourbox.com

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Lohi saa ihanan lämmintä aromia, kun kalan maustaa inkiväärin ja chilin avulla. Tarjoile valmis chili-inkiväärilohi perunasurvoksen tai juurespyreen kanssa.

Ainekset

500 g lohta

maustekastike:

1 rkl soijakastiketta
1 rkl thai-kalakastiketta
1 rkl makeaa chilikastiketta
1 murskattu valkosipulinkynsi
1 sitruunaruoho silputtuna
1 tl raastettua tuoretta inkivääriä

koristeluun:

korianteria

Valmistusohje

Chili-inkiväärilohi valmistuu alle puolessa tunnissa.

1. Sekoita kaikki maustekastikkeen ainekset keskenään.

2. Leikkaa kala annospaloiksi. Lado palat leivinpaperille uunivuokaan ja kaada päälle maustekastike.

3. Paahda kaloja uunin grillivastuksen alla 5–10 minuuttia tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

4. Tarjoa perunasurvoksen tai juurespyreen ja valkosipuliöljyssä kypsennetyn tuoreen pinaatin kanssa. Koristele korianterilla. Asettele tarjolle myös sitruunalohkoja.

Julkaistu aiemmin

KG-lehti

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme