Reseptit

Chili-tomaattikastike

Tomaattikastike on konstailematonta tarjottavaa pastan kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara, Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 11/4 kg tuoreita tomaatteja tai 3 kg säilyketomaatteja
  • 1 iso punasipuli
  • 2 punaista chilipalkoa
  • 4-5 pulleaa valkosipulinkynttä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl (tummaa) sokeria
  • 1-2 lihaliemikuutiota
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 ruukku basilikaa

Valmistusohje

Ylikypsät kakkosluokan tomaatit ovat omiaan tuoretomaattikastikkeeseen. Purkkitomaateista parhaita ovat kokonaisina säilötyt tomaatit.

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chilit ja poista siemenet. Silppua palot. Kuumenna öljy isossa kattilassa, lisää sipulit ja chili ja kuullota pari minuuttia sekoitellen.

Jos käytät tuoreita tomaatteja, halkaise ne ja poista kannat. Kotoiseen pastakastikkeeseen ei tomaatteja tarvitse kuoria. Lisää kattilaan tuoreet tai säilötyt tomaatit, sokeri ja liemikuutiot. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta kastiketta noin tunnin ajan välillä sekoitellen. Tarkista maku ja silppua sekaan tuore basilika.

Käyttö: Sellaisenaan tai esimerkiksi pekonilla, sienillä tai kinkulla höystettynä pastan kanssa. Oreganolla maustettuna hyvä pizzakastikkeeksi. Sopii myös pakastettavaksi.

Lisää mehukkaita tomaattikastikkeita:

masuteinen tomaattikastike

Mausteinen tomaattikastike

tomattikastike melkein mille vain

Tomaattikastike melkein mille vain

Tomaattikastike_ja_Kasvispyorykat

Kermainen tomaattikastike

Kotiliesi.fi: Mausteinen tomaattikastike

X