Chili-tomaattikastike
Tomaattikastike on konstailematonta tarjottavaa pastan kanssa.
Ainekset
- 11/4 kg tuoreita tomaatteja tai 3 kg säilyketomaatteja
- 1 iso punasipuli
- 2 punaista chilipalkoa
- 4-5 pulleaa valkosipulinkynttä
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 1 rkl (tummaa) sokeria
- 1-2 lihaliemikuutiota
- suolaa
- mustapippuria
- 1 ruukku basilikaa
Valmistusohje
Ylikypsät kakkosluokan tomaatit ovat omiaan tuoretomaattikastikkeeseen. Purkkitomaateista parhaita ovat kokonaisina säilötyt tomaatit.
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chilit ja poista siemenet. Silppua palot. Kuumenna öljy isossa kattilassa, lisää sipulit ja chili ja kuullota pari minuuttia sekoitellen.
Jos käytät tuoreita tomaatteja, halkaise ne ja poista kannat. Kotoiseen pastakastikkeeseen ei tomaatteja tarvitse kuoria. Lisää kattilaan tuoreet tai säilötyt tomaatit, sokeri ja liemikuutiot. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta kastiketta noin tunnin ajan välillä sekoitellen. Tarkista maku ja silppua sekaan tuore basilika.
Käyttö: Sellaisenaan tai esimerkiksi pekonilla, sienillä tai kinkulla höystettynä pastan kanssa. Oreganolla maustettuna hyvä pizzakastikkeeksi. Sopii myös pakastettavaksi.
Lisää mehukkaita tomaattikastikkeita:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous