Reseptit

Chilillä ja rosmariinillä maustetut karitsankyljykset

Perinteisesti rosmariinillä maustetut karitsankyljykset saavat terästystä ja potkua chilistä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 karitsan parikyljystä
  • maustettua sormisuolaa (valkosipuli-rosmariini)
  • rouhittua mustapippuria
  • 1-2 chiliä
  • 5-6 valkosipulinkynttä
  • muutama tuore rosmariininoksa
  • öljyä

Lisäksi:

  • rucolaa tai muuta salaattia
  • kiehautettuja vihreitä papuja
  • yrttiöljyä

Valmistusohje

1. Mausta kyljykset sormisuolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Paloittele chili. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy tavallisessa paistinpannussa.
Lisää chili, valkosipuli ja rosmariini. Paista, kunnes mausteet tuoksuvat. Ota ne pannusta pois.

2. Lisää karitsankyljykset pannuun. Voit halutessasi kypsentää ne parilapannussa. Paista molemmilta puolilta ruskeiksi ja sisältä punertaviksi.

3. Kumoa chili, valkosipuli ja rosmariini kyljysten päälle.

4. Tarjoa kyljykset salaatin, papujen ja yrttiöljyn kanssa.

X