
Chorizo-kanapata
Mausteinen chorizo antaa potkua tähän espanjalaistyyppiseen maalaisruokaan. Valkoisten papujen sijasta voit käyttää pataan myös kikherneitä tai kidneypapuja. Padan kanssa uunissa kypsyvät mainiot juustoperunat.
Espanjalaistyyppiseen kanapataan makua ja meininkiä tuo mausteinen chorizo-makkara.
Ainekset
- 1 iso sipuli
- 4-5 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 2-3 sellerinvartta
- 6 broilerin luullista rintaleikettä tai 8 luutonta paistileikettä
- 200 g chorizoja (tai muita mausteisia makkaroita)
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 2 tl kuivattua rosmariinia tai 1 rkl silputtua tuoretta rosmariinia
- 1 tl mustapippuria myllystä
- 2 dl valkoviiniä tai kuivaa sherryä
- 2 prk (400 g) säilyketomaatteja
- 2 dl vettä
- 1 kanaliemikuutio
- 1 prk (400 g) säilöttyjä voipapuja
Valmistusohje
1. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat. Viipaloi sellerinvarret.
2. Poista rintaleikkeistä luut ja paloittele leike 2–3 palaan. Jos käytät luuttomia paistileikkeitä, puolita ne. Paloittele makkarat. Kuumenna öljyä isolla paistinpannulla. Ruskista broileripalat molemmin puolin. Mausta suolalla, rosmariinilla sekä pippurilla ja siirrä pataan. Ruskista chorizopalat ja lisää pataan.
3. Kuumenna pannulla vähän öljyä ja kuullota kasviksia hetki. Siirrä ne pataan. Lisää sherry tai valkoviini, säilyketomaatit ja vesi. Murenna sekaan liemikuutio. Murskaa tomaatteja kauhalla padan reunoja vasten.
4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Lisää voipavut ja kypsennä edelleen 20 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi manchego-perunoiden kanssa.
Makkara muhevoittaa pataruoat:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous