15.2.2017

Chorizo-kanapata

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Mausteinen chorizo antaa potkua tähän espanjalaistyyppiseen maalaisruokaan. Valkoisten papujen sijasta voit käyttää pataan myös kikherneitä tai kidneypapuja. Padan kanssa uunissa kypsyvät mainiot juustoperunat.

Ainekset

1 iso sipuli
4-5 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2-3 sellerinvartta
6 broilerin luullista rintaleikettä tai 8 luutonta paistileikettä
200 g chorizoja (tai muita mausteisia makkaroita)
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
2 tl kuivattua rosmariinia tai 1 rkl silputtua tuoretta rosmariinia
1 tl mustapippuria myllystä
2 dl valkoviiniä tai kuivaa sherryä
2 prk (400 g) säilyketomaatteja
2 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 prk (400 g) säilöttyjä voipapuja

Valmistusohje

1. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat. Viipaloi sellerinvarret.

2. Poista rintaleikkeistä luut ja paloittele leike 2–3 palaan. Jos käytät luuttomia paistileikkeitä, puolita ne. Paloittele makkarat. Kuumenna öljyä isolla paistinpannulla. Ruskista broileripalat molemmin puolin. Mausta suolalla, rosmariinilla sekä pippurilla ja siirrä pataan. Ruskista chorizopalat ja lisää pataan.

3. Kuumenna pannulla vähän öljyä ja kuullota kasviksia hetki. Siirrä ne pataan. Lisää sherry tai valkoviini, säilyketomaatit ja vesi. Murenna sekaan liemikuutio. Murskaa tomaatteja kauhalla padan reunoja vasten.

4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Lisää voipavut ja kypsennä edelleen 20 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi manchego-perunoiden kanssa.

Makkara muhevoittaa pataruoat:

tulinen_makkarapata

Tulinen makkarapata

mustapapu-makkaramuhennos

Mustapapu-makkaramuhennos

makkara-kikhernepata

Makkara-kikhernepata

Kotiliesi.fi: Makkarapata chili con carnen tapaan

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi