Reseptit

Chorizo-lammaspyörykät

Chorizolammaspyörykät voi tarjota sellaisenaan tai tomaattikastikkeessa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g lammasjauhelihaa
  • 300 g chorizoja (espanjalaisia raakamakkaroita)
  • 1 viipale kuivahtanutta leipää
  • 1 dl vettä tai kermaa
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl silputtua lehtipersiljaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 1 tl juustokuminaa
  • suolaa
  • pippuria

Tomaattikastike:

  • 1 silputtu sipuli
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 4 isoa kuorittua tuoretomaattia tai 1 tlk säilyketomaatteja
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 dl valkoviiniä
  • chilihiutaleita
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

 

Murenna leipä nesteeseen ja anna turvota. Lisää muna ja jauheliha, puserra sekaan makkaramassa kuoresta. Lisää sitruuna, persilja, valkosipuli ja mausteet. Sekoita taikina tasaiseksi. Pyörittele taikinasta kostein käsin lihapullia. Kuumenna 3 rkl öljyä paistinpannulla, paista pullat kohtalaisella lämmöllä.

Silppua kastiketta varten sipuli ja kuullota silppu öljyssä pehmeäksi. Lisää silputut tomaatit ja aurinkokuivatut tomaatit, valkoviini ja pari hyppysellistä chilihiutaleita. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kastiketta parikymmentä minuuttia. Pyöräytä kastike sileäksi sauvasekoittimella ja tarkista maku.

X