Chorizo-lammaspyörykät
Chorizolammaspyörykät voi tarjota sellaisenaan tai tomaattikastikkeessa.
Ainekset
- 300 g lammasjauhelihaa
- 300 g chorizoja (espanjalaisia raakamakkaroita)
- 1 viipale kuivahtanutta leipää
- 1 dl vettä tai kermaa
- 1 kananmuna
- 3 rkl silputtua lehtipersiljaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 murskattu valkosipulinkynsi
- 1 tl juustokuminaa
- suolaa
- pippuria
Tomaattikastike:
- 1 silputtu sipuli
- 3 rkl oliiviöljyä
- 4 isoa kuorittua tuoretomaattia tai 1 tlk säilyketomaatteja
- 5 aurinkokuivattua tomaattia
- 1 dl valkoviiniä
- chilihiutaleita
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Murenna leipä nesteeseen ja anna turvota. Lisää muna ja jauheliha, puserra sekaan makkaramassa kuoresta. Lisää sitruuna, persilja, valkosipuli ja mausteet. Sekoita taikina tasaiseksi. Pyörittele taikinasta kostein käsin lihapullia. Kuumenna 3 rkl öljyä paistinpannulla, paista pullat kohtalaisella lämmöllä.
Silppua kastiketta varten sipuli ja kuullota silppu öljyssä pehmeäksi. Lisää silputut tomaatit ja aurinkokuivatut tomaatit, valkoviini ja pari hyppysellistä chilihiutaleita. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kastiketta parikymmentä minuuttia. Pyöräytä kastike sileäksi sauvasekoittimella ja tarkista maku.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous