chorizo-pyttipannu ja vuohenjuustokreemiä
Reseptit

Chorizo-pyttipannu ja vuohenjuusto-kreemiä

Tuttu ja perinteinen pyttipannu saa makua chorizosta ja vuohenjuustosta.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g keitettyjä perunoita
  • 1 hapan omena
  • 1 punasipuli
  • 200 g chorizomakkaraa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ripaus kurkumaa
  • ripaus paprikajauhetta
  • suolaa ja mustapippuria

Kreemi:

  • 100 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi perunat sekä omena. Lohko punasipuli. Viipaloi chorizomakkara.

2. Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla ja paista perunoihin, omenoihin ja sipuliin hyvä pintaväri keskilämmöllä. Mausta ripauksella kurkumaa ja paprikajauhetta sekä suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi chorizoviipaleet ja anna kuumentua.

3. Vispilöi vuohenjuusto ja ranskankerma sekaisin keskenään ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.

4. Annostele pyttipannu lautasille ja viimeistele vuohenjuustokreemillä juuri ennen tarjoilua.

X