Reseptit

Chorizo-pyttipannu ja vuohenjuustokreemiä

Chorizo-pyttipannu vie tavallisen spydärin ihan uudelle tasolle. Pehmeä vuohenjuustokreemi sopii täydellisesti mausteisen makkaran seuraan..

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Chorizo-pyttipannu

  • 600 g keitettyjä perunoita
  • 1 hapan omena
  • 1 punasipuli
  • 200 g chorizomakkaraa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • ripaus kurkumaa
  • ripaus paprikajauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria

Kreemi:

  • 100 g pehmeää vuohenjuustoa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Chorizo-pyttipannu ja vuohenjuustokreemi valmistuvat helposti näin:

1. Kuori ja kuutioi perunat sekä omena. Lohko punasipuli. Viipaloi chorizomakkara.

2. Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla ja paista perunoihin, omenoihin ja sipuliin hyvä pintaväri keskilämmöllä. Mausta ripauksella kurkumaa ja paprikajauhetta sekä suolalla ja mustapippurilla. Lisää lopuksi chorizoviipaleet ja anna kuumentua.

3. Vispilöi vuohenjuusto ja ranskankerma sekaisin keskenään ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla.

4. Annostele chorizo-pyttipannu lautasille ja viimeistele vuohenjuustokreemillä juuri ennen tarjoilua.

Vinkki: Parhaimmillaan pyttipannu seuraa vuodenaikojen sesonkeja ja tyhjentää jääkaapin edellispäivän tähteistä aivan huomaamatta. Syksyinen chorizo-pyttipannu tehdään keitetyistä perunoista ja vaikkapa maahan pudonneista omenista. Osan edellispäivän perunoista voi korvata syksyn väreissä hehkuvilla juureksilla. Tarjoa chorizo-pyttipannun kanssa vaikkapa mummon kurkkuja.

Katso myös Kotiliesi.fi: Chorizo antaa ruokaan potkua ja saa sen maistumaan entistä paremmalta – katso 6 koukuttavaa reseptiä!

X