Reseptit

Chorizo-vuohenjuusto-jättirapupizza

9.10.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

1 annos pizzataikinaa
1 annos tomaattikastiketta
6 chilinpalkoa
200 g chevreä
75 g chorizo-makkaraa viipaleina
12 marinoitua jättikatkaravunpyrstöä
mustia oliivejä
mustapippuria, oreganoa
basilikanlehtiä

Valmistusohje

Tämä pizza sopii vaikkapa tapastarjoiluun. Palanen tapaspizzaa on oiva pikkusuolainen ennen varsinaista ateriaa. Tällä reseptillä teet 12 palasta tapaspizzaa.

Valmista pizzataikina ohjeen mukaan ja kauli se leivinpaperin päällä kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi pizzapohjaksi. Levitä pohjan päälle tomaattikastiketta.
Lado pinnalle chorizo-viipaleet, viipaloitu vuohenjuusto (anna juuston olla pakastimessa jonkin aikaa, niin viipaleet pysyvät kauniina paistettaessa), oliivit,
ravunpyrstöt ja halkaistut chilit.

Ryhmittele ainekset niin, että jokainen syöjä saa kaikkia herkkuja. Rouhaise pinnalle mustapippuria ja kypsennä pizza 225-asteisessa uunissa noin 15–20 min minuuttia. Jaa molemmat pizzat kuuteen palaan. Ripottele pinnalle basilikanlehtiä ja kuivattua oreganoa.

Katso myös:

Perjantai-pizza: vuohenjuustoa, kinkkua, rucolaa ja tomaattia

Iltapalapizza

Paahtaja-blogi: Back to basics – Pizza Margherita

Kotiliesi.fi: pikkupizzat

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *