Reseptit

Chorizo-vuohenjuustopizza

Tämä pizza sopii vaikkapa tapastarjoiluun. Palanen tapaspizzaa on oiva pikkusuolainen ennen varsinaista ateriaa. Tällä reseptillä teet 12 palasta tapaspizzaa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Chorizo-vuohenjuustopizza

  • 1 annos pizzataikinaa
  • 1 annos tomaattikastiketta
  • 6 kpl chilinpalkoa
  • 200 g chevreä
  • 75 g chorizo-makkaraa viipaleina
  • 12 kpl marinoitua jättikatkaravunpyrstöä
  • mustia oliiveja
  • mustapippuria, oreganoa
  • basilikanlehtiä

Valmistusohje

Chorizo-vuohenjuustopizza tehdään näin:

Chorizo-vuohenjuustopizza saa potkua chilistä.

1. Valmista pizzataikina ohjeen mukaan ja kauli se leivinpaperin päällä kahdeksi suorakaiteen muotoiseksi pizzapohjaksi. Levitä pohjan päälle tomaattikastiketta.

2. Lado pizzapohjan pinnalle chorizo-viipaleet, viipaloitu vuohenjuusto (anna juuston olla pakastimessa jonkin aikaa, niin viipaleet pysyvät kauniina paistettaessa), oliivit, ravunpyrstöt ja halkaistut chilit.

3. Ryhmittele ainekset niin, että jokainen syöjä saa kaikkia herkkuja. Rouhaise pinnalle mustapippuria ja kypsennä pizza 225-asteisessa uunissa noin 15–20 min minuuttia. Jaa molemmat pizzat kuuteen palaan. Ripottele pinnalle basilikanlehtiä ja kuivattua oreganoa.

Katso myös:

Perjantai-pizza: vuohenjuustoa, kinkkua, rucolaa ja tomaattia

Iltapalapizza

Kotiliesi.fi: pikkupizzat

X