Reseptit

Chorizobolognese

Savunmakuisessa chorizobolognesessa on lempeän tulinen jälkipotku.

Teksti:
KATRI SCHRÖDER
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Savunmakuisessa chorizobolognesessa on lempeän tulinen jälkipotku.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 300 g kypsää chorizomakkaraa
  • 1 porkkana
  • 1 punasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl fenkolinsiemeniä
  • 2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 1 1/2 rkl fariinisokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl kuivattuja chilihiutaleita

Lisäksi:

  • pastaa, esim. spagettia
  • parmesaanijuustoa
  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Nosta chorizomakkarat monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä, ja rouhi karkeaksi. Kuori ja pilko porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa.

2.Kuullotamakkararouhetta, kasviksia ja fenkolinsiemeniä öljyssä pannulla 3–4 minuuttia. Lisää pannulle tomaattimurskat. Huuhtele purkit yhteensä noin desillä vettä. Lisää huuhteluvesi, lihaliemikuutio,tomaattisoseja mausteetpannulle. Annakiehua 10–15 minuuttia.

3. Keitä pasta napakan kypsäksi. Tarjoile kastike pastan, vastaraastetun parmesaanin ja hienonnetun basilikan kera.

X