Chorizolla täytetyt tapassämpylät
Reseptit

Chorizolla täytetyt tapassämpylät

Chorizolla täytetyt tapassämpylät kuuluvat itseoikeutetusti tapas-tarjoiluun. Chorizo-täytteen voi sujauttaa vaikkapa valmiiden briossi-sämpylöiden väliin, jos aika on kortilla.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Chorizolla täytetyt tapassämpylät

  • 2 dl maitoa
  • 1 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl sokeria
  • 50 g sulatettua voita
  • 6 dl vehnäjauhoja (noin)
  • 1 muna
  • sinapin- tai seesaminsiemeniä

Chorizo-täyte

  • raakachorizoja
  • silputtua rosmariinia

Valmistusohje

Chorizolla täytetyt tapassämpylät tehdään näin:

1. Leivo ensin tapassämpylät. Liuota hiiva lämpimään nesteeseen. Lisää sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan, lisää voisula alustamisen loppuvaiheessa. Vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Kaada taikina pöydälle, vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina noin 12 palaksi ja pyörittele sämpylöiksi. Kohota sämpylät ja voitele sitten munalla. Ripottele päälle siemeniä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

2. Leikkaa makkarat sopivan kokoisiksi viipaleiksi ja paista pannulla silputun rosmariinin kanssa kauniin ruskeiksi. Halkaise sämpylät ja sivele molemmille puoliskoille reilu kerros sinapilla maustettua majoneesia. Lisää väliin kuumat makkarapalat ja balsamicosipulia.

3. Tarjoa chorizolla täytetyt tapassämpylät muiden tapas-tarjottavien kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Tapaksia ja sapaksia

X