Reseptit

Chorizominestrone

Chorizominestrone syntyy nopeasti isommallekin porukalle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 porkkanaa
  • pala juuriselleriä
  • 1 keskikokoinen palsternakka
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl savustettua paprikajauhetta
  • 1 tl chilijauhetta
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
  • 8 dl lihalientä tai vettä
  • 3 rkl balsamicoa
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 0.5 rkl sokeria
  • 2 dl pientä kuviopastaa
  • 200 g chorizo-makkaraa viipaleina
  • mustapippuria
  • (suolaa)

Valmistusohje

 

1. Kuori juurekset ja paloittele pieniksi paloiksi. Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota hetki ja lisää paprikajauhe chili ja tomaattipyree.
Sekoita ja lisää juurekset sekä paseerattu tomaatti ja liemi tai vesi.

2. Mausta balsamicolla, oreganolla ja sokerilla. Kiehauta ja keitä kunnes juurekset ovat lähes kypsiä.

3. Lisää pasta ja chorizo. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes pasta on kypsää.

4. Mausta mustapippurillaja tarkista maku. Jos chorizominestronekeitto on liian paksua, lisää hieman vettä.

X