Reseptit

Chorizopasta

Chorizopasta valmistuu yhden padan taktiikalla. Kaikki raaka­ aineet ladotaan kerralla samaan pataan ja haudutellaan kypsäksi. Helpompaa ei ole!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Chorizopasta:

  • 400 g spagettia
  • 200 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
  • 1 dl aurinkokuivattujatomaatteja suikaleina
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 200 g chorizomakkaraa viipaleina
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 tl chililastuja
  • mustapippuria
  • 5 dl vettä

Viimeistelyyn:

  • muutama basilikanlehti

Valmistusohje

Chorizopasta tehdään helposti näin:

1. Ota esille laakea, halkaisijaltaan mahdollisimman iso paistinpannu tai kasari.

2. Lado kaikki pastan ainekset pannuun. Voit halutessasi taittaa spagetit puoliksi, niin ne mahtuvat paremmin pannulle.

3. Nosta pannu liedelle ja kuumenna neste kiehuvaksi kannen alla. Sekoita tässä välissä hyvin niin, ettei pastat jää kiinni toisiinsa. Peitä pannu taas kannella ja hauduta noin 10 minuuttia keskilämmöllä välillä sekoittaen.

4. Viimeistele chorizopasta halutessasi vielä tuoreilla basilikan lehdillä.

Katso myös: Parhaat pastareseptit! Oletko jo testannut näitä 10 helppoa, nopeaa ja ihanan maukasta pastaa?

Katso myös Kotiliesi.fi: Keitä pasta kuin italialaiset – kiinnitä huomiota näihin 3 kohtaan

X