Reseptit

Chorizopuikulat

Chorizoperunat eli chorizopuikulat sopivat tapas-tarjoiluun. Perunat kypsyvät herkuksi tomaattien, valkosipulien ja raaka-makkaran kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Chorizoperunat eli chorizopuikulat

  • 12 puikulaperunaa
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 8-10 kirsikkatomaattia
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 raakachorizoa

Valmistusohje

Chorizoperunat eli chorizopuikulat tehdään näin helposti:

1. Pese perunat ja puolita ne pitkittäin. Pane perunat, puolitetut valkosipulinkynnet ja kirsikkatomaatit uunivuokaan. Kääntele sekaan öljy, lisää mausteeksi suolaa ja pippuria.

2. Kypsennä 200-asteisessa uunissa, kunnes perunat ovat puolikypsiä. Lisää pinnalle joko kuorineen paloiteltu tai kuoresta ulos puserrettu chorizo. Kypsennä edelleen, kunnes perunat ja makkara ovat kypsiä.

3. Tarjoa chorizopuikulat eli chorizoperunat balsamicosipulilisukkeen  kanssa.

Kokeile myös lyttyperunoita, paahdettuja rosmariiniperunoita ja lohkoperunoita kreikkalaisittain.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin valmistat lohkoperunat airfryerissa.

X