Reseptit

Chutney hodareille

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g raparperia
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 0.5 dl vettä
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl sinappia
  • 0.5 tl cayennenpippuria
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria rouhittuna

Valmistusohje

Chutney korvaa hodarin tai hampurilaisen välissä sekä sinapin että ketsupin. Se sopii mausteeksi myös grillimakkaralle.

1. Kuori raparperinvarret tarvittaessa ja paloittele ne. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Lämmitä kattilassa rypsiöljy ja lisää sipulit. Kuullota sipulit pehmeiksi ja lisää sitten raparperipalat, etikka, vesi, kaneli, sinappi, cayennenpippuri, sokeri sekä suola ja mustapippuri.

3. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Sekoittele välillä.

4. Purkita kuumana puhtaaseen purkkiin ja sulje kansi. Säilytä jääkaapissa.

X