
Chutney hodareille
Ainekset
- 400 g raparperia
- 2 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 dl punaviinietikkaa
- 0.5 dl vettä
- 1 tl kanelia
- 1 rkl sinappia
- 0.5 tl cayennenpippuria
- 2 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria rouhittuna
Valmistusohje
Chutney korvaa hodarin tai hampurilaisen välissä sekä sinapin että ketsupin. Se sopii mausteeksi myös grillimakkaralle.
1. Kuori raparperinvarret tarvittaessa ja paloittele ne. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
2. Lämmitä kattilassa rypsiöljy ja lisää sipulit. Kuullota sipulit pehmeiksi ja lisää sitten raparperipalat, etikka, vesi, kaneli, sinappi, cayennenpippuri, sokeri sekä suola ja mustapippuri.
3. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Sekoittele välillä.
4. Purkita kuumana puhtaaseen purkkiin ja sulje kansi. Säilytä jääkaapissa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous