Reseptit 30.9.2016

Coca amb Recpte eli katalonialainen pizza

Teksti: Tiina Rantanen Kuvat: Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Coca-leipä on Katalonian lahja ruokakulttuurille. Tämä tapaksena tunnettu leipä on parasta haaleana tai huoneenlämpöisenä. Cocaa ei kuorruteta juustolla, vaan päälle ladotaan vihanneksi, kuten kesäkurpitsaa, erivärisiä paprikoita ja anjovisfileitä.

Ainekset

Taikina

7–8 dl vehnäjauhoja
25 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
2 tl suolaa
3 dl vettä
1/2 dl oliiviöljyä
ripaus sokeria

Täyte

2–3 pientä kesäkurpitsaa
2–3 eriväristä paprikaa
1–2 sipulia
oliiviöljyä
1 pieni tlk anjovisfileitä
(150 g pepperonimakkaraa ohuina siivuina)

Valmistusohje

Uunipellillinen

1. Tee ensin taikina. Sekoita kädenlämpöiseen veteen suola, öljy ja ripaus sokeria. Sekoita kuivahiiva jauhoihin, lisää nesteeseen ja alusta taikinaksi. Kohota peitettynä noin tunti.

2. Leikkaa kasvikset paperinohuiksi viipaleiksi. Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa ja kuullota kasviksia viitisen minuuttia öljyssä.

3. Kauli taikina öljytyn leivinpaperin päällä uunipannun kokoiseksi levyksi. Voitele taikinalevy oliiviöljyllä ja kaada vihannekset sen päälle. Järjestele makkarasiivut ja anjovisfileet kauniisti kasvisten päälle.

4. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Tarjoa paloiteltu coca huoneenlämpöisenä tai haaleana mieluummin kuin kuumana.

Lisää herkullisia leipiä:

967822-puutarhurinleipa.jpg

Puutarhurin leipä

971566-purjo-sienifocaccia.jpg

Purjo-sienifocaccia

Välimerenleipä

Välimerenleipä

Kotiliesi.fi: Ruokaisa pannuleipä

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi