Reseptit 26.5.2014

Coleslaw

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

1 varhaiskaali
2 porkkanaa
2-3 kevät- tai nippusipulia
1 nippu tilliä

kastike:

200 g kevytkermaviiliä
1 dl kevytmajoneesia
1/2 sitruunan mehu tai 2-3 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sinappia
mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Coleslaw eli amerikkalaistyyppinen kaalisalaatti maistuu esimerkiki burgerien kanssa.

Huuhdo kaali ja leikkaa se mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi terävällä veitsellä tai juustohöylällä. Kuori ja suikaloi tai raasta porkkanat. Hienonna sipulit ja tilli.

Sekoita keskenään kaikki kastikeaineet ja mausta kastike maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Sekoita kastike salaattiaineiden joukkoon ja anna maustua jääkaapissa jonkin aikaa ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi